Fogpótlás Budapesten és a világban

Üdvözöllek a blogomon, Kedves Látogató! Hajninak hívnak, Budapesten élek, és egy esztétikai fogászati klinikán dolgozom fogtechnikusként. A munkám egyben a szenvedélyem is; már egészen kicsi korom óta kiemelt fogyelmet fordítottam fogaim egészségére, később pedig, tanulmányaim során, igyekeztem megismerni a szerkezetüket, felépítésüket.

Sajnos az egészségünk megőrzése az egyik legbonyolultabb folyamat, ami létezik, lévén, hogy tesünk és az emberi szervezet pedig a legösszetettebb és legkomplikáltabb szerkezet amit csak alkothatott az anyatermészet. Annyi apró alkatrészt található bennünk, és mivel mindenmindennel összefügg, sosem tudhatjuk, hol okoz még problémát ha baj történik.

Az esztétikai fogászat kezelések Budapesten jellemzően a gazdagabb, jóléti társadalmakban népszerűek. A drágább fogmegtartó, fogpótlás és esztétikai kezelések azonban elégköltséges beavatkozásnak számítanak a nyugati országokban, a kelet-európai fogorvosok viszont felismerve a piacban rejlő hatalmas lehetőségeket jóval alcsonyabb áron ígérnek hasonló vagy esetenként még magasabb színvonalú szolgáltatást mint nyugati és tengerentúli kollégáik.

A fogászati implantátum tulajdonképpen egy újfajta, korszerű eljárás, amely foradalmasította a fogpótlás lehetőségeit a fogászati gyakorlatban. Ezen eljárás során titán implantátumok kerülnek bele az állcsontba, melyek alátámaszthatnak pótfogat, vagy akár hidat. Az implantátum által alátámasztott fog hasonlít a legjobban a valódi, természetes fogakra, a különbség szinte alig észrevehető. Ezáltal lehetőséget ad arra, hogy használója ugyanúgy rágjon, beszéljen és éljen, mintha az eredeti, valódi fog lenne a szájában. A rögzítési eljárásoktól és a probléma összetettségétől függően az implantációval történő teljesfogpótlás költségei elég szerteágazóak lehetnek. Jóllehet ez az eljárás drégébb a hagyományos módszereknél, de cserébe megkíméli a szomszédos fogakat bárminemű beavatkozástól.

Korábban is léteztek különböző fogpótlási módszerek, azonban ezekhez mind le kellett köszörülni a még ép fogakat is, hogy megtartsák a protézist. A technológiai fejlődésnek köszönhetően azonban ma már léteznek olyan korszerű fogpótlási eljárások, amelyek teljes értékűek és tartósak is. A fogbeültetés Budapesten is elérhető több mint egy évtizede, az itteni fogorvosok szakértelme világszínvonalú, az alkalmazott anyagok minősége pedig a legmagasabb szintet képviseli.

Lévén a kezelés elég hosszadalmas, az itt töltött idő alatt a külföldi páciensek idegenforgalmi szolgáltatásokat is igénybe vesznek, melynek hatása az idegenforgalmi mutatókon is érzékelhető. Kérdés, hogy meddig képes folytatódni ez a növekvő tendencia? Vajon képesek ellátni a klinikák az egyre növekvő számú külföldi vendéget? Nem fog ez előbb-utóbb az árak növekedésével, vagy a minőség romlásával járni?

Comments are closed.